Un pas in spate pentru avant in noul an!

de Rodica Obancea

Atunci cand vrei sa faci un salt, ai nevoie de avant, de energie pentru a avea un un salt amplu.

Ma uit la sportivii de performanta, saritori in inaltime sau cei care sar in lungime – se dau mult in spate de la linia saltului, pentru a-si lua avantul necesar unei sarituri demne de o medalie. Chiar si atunci cand vrem sa facem o saritura, sa sarim peste un obstacol, de exemplu, instinctiv, ne dam un pas in spate. Este ca si cum, corpul nostru stie ce are de facut atunci cand vrea sa faca un salt.

 

In noul an, te invit la un salt! Un salt in maiestria personala si in performanta ta ca lider!

  • Care este o arie in care iti doresti sa faci un salt de performanta?

La nivel intuitiv, cunoasterea noastra este foarte mare: sunt foarte multe procese pe care le parcurgem natural intr-o sfera a vietii insa nu le folosim acolo unde avem cu adevarat nevoie. Acest lucru presupune maiestrie personala, presupune o foarte buna conectare cu intuitia noastra, presupune uneori, incetinirea ritmului in care actionam, pentru reflectie. Iar mediul organizational de cele mai multe ori favorizeaza viteza, uneori fara a lua in considerare ca vom avea o viteza mult mai mare daca, din cand in cand, incetinim ritmul.   

Inainte de  a te lansa in planificarea si implementarea saltului la care te invit, ar fi benefic sa te dai un pas, sau chiar mai multi pasi in spate – pentru  a genera energie pentru amplitudine in noul an. O buna energie vine din buna inchidere a unui ciclu, a unei bucle de activitate, vine din  reflectia si recunostinta pe care o avem in relatie cu activitatea respectiva.

Te invit sa te uiti la anul care a trecut:

  • Pentru ce esti recunoscator in anul 2015?
  • Ce te-a invatat pe tine despre tine acest an?
  • Ce lasi in 2015?
  • Ce ei cu tine mai departe in 2016?

Am folosit mai sus o analogie cu sportul deoarece, din perspectiva mea, este un domeniu care si-a dovedit eficienta in depasirea limitelor si maiestria personala. Sportul de performanta este un sport de echipa. Acei sportivi care aleg calea maiestriei, calea performantei, nu sunt “calareti singuratici” – ei sunt parte a unei comunitati sportive, a unei ecosistem care are in centru performanta: au terenuri de antrenament, invata contiuu, au antrenori, concurenti, un public care ii priveste cu interes, ii alcama cand castiga sau huiduie cand pierd, indicatori de performanta simpli, la vedere, usor de evaluat, o echipa cu care lucreaza intens (si cei care activeaza in sporturi individuale, cum este de exemplu tenisul, au o echipa cu care colaboreaza). Maiestria, performanta sunt jocuri de echipa!

Ne dorim sa cream in Comunitatea Liderilor Inspirati un ecosistem al maiestriei in leadership si al performantei. Va invitam sa fiti alaturi de noi in crearea acestui ecosistem!

Imaginati-va ca organizatiile din care facem parte devin astfel de ecosisteme: spatii de invatare, sustinere, colaborare, provocare! Cum ar fi sa fim noi colegii care aduc aceste comportamente in organizatiile din care facem parte?

Comunitatea are puterea de a ne construi un “spirit de echipa” foarte puternic, o unitate indestructibila, are puterea de a ne ajuta sa colaboram de la egal la egal, fara sa simtim nevoia de a ne demonstra valoarea si a fi in competitie unul cu altul, ne poate ajuta sa intelegem ca “impreuna suntem o forta”, ne poate ajuta sa ne provocam reciproc in a “iesi din zona de confort”, “ a iesi din bucla” si a face un salt la nivelul urmator de maiestrie in leadership.

In 2016 in Comunitatea Liderilor Inspirati ne propunem sa ne sustinem reciproc in a face salturi!