Madi Radulescu, pentru PR WAVE: Leader, schimbare, cariera

“Am petrecut 15 ani într-o companie. M-au recrutat pentru că eram bun. Unul dintre cei mai buni profesioniști. Și am acceptat să vin pentru că aveam nevoie atât de acut de o schimbare încât probabil aș fi acceptat și ofertă mai proastă. Ce s-a întâmplat cu mine în acești cincisprezece ani este ca mi-am format un stil de management atât de autoritar, atât de mult bazat pe zbatere, pe forță, pe impunere încât nici nu imi mai imaginam cum este să ai relații normale de serviciu și cineva să se consulte cu tine. Și atunci s-a întâmplat următorul lucru: am suferit un fel de blocaj care m-a poziționat la capătul celălalt al spectrului. Lipsa inițiativei, consultare excesivă, dorința de a fi in armonie cu întreaga echipă de management. Așa că iată-ma azi aici cu nevoia de a reconsolida felul în care îmi abordez munca și relația cu colegii și cu nevoia de a găsi un echilibru în comportamentele mele care să mă facă să am succes.”

Este doar una dintre poveștile cu care managerii de la nivelul cel mai de sus în organizație vin în sesiunile de coaching. De cele mai multe ori este nevoia de schimbare. O schimbare pentru care avem curaj dar nu înțelegem care ne sunt resursele sau o schimbare, pe care, dimpotrivă nu ne este clar cum vrem s-o facem, ce ne va aduce, ce ingrediente ar trebui să amestecam pentru a avea succes.

Ce face antrenorul? Ca orice antrenor… când tu joci în teren, privește, analizează, dă feedback. Când ești antrenament, te întreabă, pune lucrurile în perspectivă, analizează cu tine scheme de joc, te provoacă să-ți depășești limitele, îți pune întrebări dificile, te invita la analiză, la reflecție și la antrenament suplimentar, mai intens, mai mult focus, mai multă claritate. Apoi când ție îți vine rândul să intri din nou în joc, se retrage și-ți lasă terenul liber.

Articolul integral pe PRWave.ro