Acceptă și apreciază fiecare membru al echipei pentru calitățile lui, critică mai puțin pentru lipsuri sau eșecuri!

de Madi Radulescu

Rezonam cu asta si totusi, greu de pus in practica. Justificat de dorinta noastra de mai bine, de a gasi mereu solutii care sa rezolve minusurile, ne formam tendinta de a vedea mai des ce nu functioneaza decat ceea ce e bine si duce lucrurrile inainte. In timp, erodam angajamentul celor cu care lucram si cream impresia ca “orice fac oricum nu e bine sau nu se vede!”

Ce am putea face pentru a ne “antrena muschiul recunoasterii”?

Adu-ti aminte in ce fel esti tu unic si diferit fata de ceilalti? Aplica acelasi mecanism de gandire pentru echipa ta: pentru ce este fiecare unic si diferit? Scrie aceste lucruri pe carduri diferite si in omente tensionate sau cand pur si simplu nu vezi decat partea goala a paharului reciteste-le!

“Borcanul cu realizari”: am strans anul trecut, pe biletele, intr-un borcan, fiecare lucru care m-a bucurat la birou, cu echipa mea. Nu toate lucrurile marunte dar, de cate ori ne iesea ceva mai scriam un biletel si il puneam in bircan. Pe masura ce se umple borcaul devii mai mandru de ei si de tine si realizezi ca, oricat de greu sau dificil poate fi, atat de multe lucruri bune se aduna. Poti citi la final de an biletelele cu echipa!

Incearca o introspectie: pentru ce ai apela la fiecare dintre ei intr-un moment de criza? Aceasta vizibilitate pentru motivul de a avea incredere in fiecare intr-un moment critic te va face sa accepti mai usor persoana asa cum este!

Nu lua lucrurile personal, chiar daca gresesc, nu o fac impotriva ta ci pentru ca au nevoie de dezvoltare personala sau profesionala! Ajuta-i!