Victoria populismului în lume - declinul implicării angajaților în organizații. Ce înseamnă Best Employer in 2017

Bucuresti, 27 martie 2017

Cea mai nouă analiză bazată pe datele obținute din studiul AON Best Employers la nivel global arată că trendul politic populist care cucerește cele mai mari puteri ale lumii în ultimul an conduce, pentru prima oară în ultimii 5 ani, la un declin al implicării angajaților în organizații.

 

"Ascensiunea mișcărilor populiste din SUA si Marea Britanie, dar și din alte regiuni ale lumii, a început să sădească teamă în randul angajatilor din organizații, organizații care prevăd o scădere și o restricționare a liberei circulații a forței de muncă. In plus, avansul extrem de rapid al tehnologiei face ca aceștia să se teamă tot mai mult de pierderea joblui și determină un trend descendent al implicării în companii, care, cel mai probabil, va continua pe această pantă", spune Ken Oehler, Global Culture & Engagement Practice leader la Aon Hewitt.

Din 2013, AON a readus studiul Best Employers (BES) în România și este disponibil pentru companiile cu peste 50 de angajați și cel putin trei ani de activitate pe piața românească. Organizațiile care doresc sa participe la studiu se pot înscrie aici, până la finalul lunii octombrie 2017. Rezultatele studiului vor fi anunțate în cadrul Galei Aon Best Employers, ce va avea loc în primul trimestru al anului 2018.
Metodologia BES aparține Aon Hewitt, divizia de consultanță și outsourcing în domeniul managementului resurselor umane a Aon și este unică în lume.
"Implicarea (engagement-ul) este importantă, face diferența între o companie "cu suflet" și una în care lucrurile merg sau nu bine. Atașamentul oamenilor de companiile în care lucrează este cel care îi determină să rămână, într-un moment în care forța de muncă bună este din ce în ce mai prețuită. Cum creștem implicarea oamenilor? Din nefericire, nu există o rețetă standard. Din fericire, răspunsul se află întotdeauna în interiorul companiei. Tot ce trebuie să facă orice angajator, Best Employer sau nu, este să măsoare, să plece de la o statistică ce îi va permite să înțeleagă trend-urile propriei organizații, să întrebe și să își implice angajații în soluții și acțiuni", menționează Virginia Păuna, Project Leader Best Employers România.

Trendul în România și avantajele unui Best Employer

Potrivit studiului din 2016, realizat pe un număr de , companiile mici (cu pana la 250 de angajati) sunt pe primul loc in ceea ce priveste engagementul angajatilor cu un procent de 71% engagement, în timp ce companiile medii (cu 250-1000 de angajați) ating procentul de 63%. în companiile mari (care depășesc 1000 de angajați), AON Best Employers Study a identificat o medie a engagement-ului de numai 57% in randul angajatilor.

Acelasi studiu arată și diferențe și în zona de recompensare a angajatului, între companiile desemnate ca fiind "Cei mai buni angajatori" (Best Employers) și cele care nu au această distincție. Diferențele între cele două tipuri de companii se aplică și în zona de recunoațtere (plată, beneficii, leadership, sursă de inspirație pentru angajați), unde companiile Best Employer au un procent mediu cu 23% mai ridicat. Prin urmare, companiile desemnate ca angajatori excelenți rămân în topul preferințelor angajaților, și din acest punct de vedere.

Conform informațiilor raportate la nivel mondial, există o legătură directă între companiile care au angajați cu un grad ridicat de implicare și profitabilitatea business-ului, ce poate crețte și cu 40% în acest caz

Best Employers Study este alegerea ideală pentru companiile care doresc să afle gradul de implicare profesională a angajaților, conexiunea la cultura organizațională, precum și identificarea posibilelor lacune sau diferențe de viziune între structurile manageriale și angajați. Evaluarea culturii organizaționale este un aspect important din sesizarea și analiza punctelor forte sau slabe, din orice business.

La ediția din 2016 a studiului, cei mai buni angajatori ai anului trecut în România au fost: Adobe Systems Romania, Autonom, Edenred Romania, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Mars Romania & Royal Canin Romania (as part of Mars in Romania), MSD Romania, Nutricia Early Life Nutrition Romania, Pfizer Romania, Premier Restaurants Romania, Sodexo On-Site Services, Timac Agro România.

Incepând cu anul 2001, Studiul Best Employers este organizat în fiecare an, de către Aon Hewitt în Europa Centrală și de Est. în anul 2013, România s-a clasat pe locul 4 între țările din Europa Centrală ți de Est, ca nivel de implicare profesională a angajaților, după Ungaria, Cehia ți Rusia.

Aon plc (NYSE: AON) este lider mondial in furnizarea de soluții de management al riscului, brokeraj de asigurări și reasigurări, consultanță resurse umane și externalizare de servicii. Prin cei 69.000 angajați în toată lumea, Aon acordă cele mai bune servicii clienților săi din peste 120 de țări, combinând soluții de risc inovatoare și eficiente cu expertiza tehnică a resurselor sale la nivel mondial. Aon a fost numit în mod repetat cel mai bun broker din lume, cel mai bun intermediar de asigurări, cel mai bun intermediar în reasigurări, cel mai bun consultant privind beneficiile pentru angajați și manager de captive de către surse multiple din industria de profil. Vizitați www.aon.com pentru mai multe informații despre Aon și www.aon.com/manchesterunited pentru detalii privind parteneriatul Aon cu Manchester United Aon Romania, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare din România, oferă servicii profesionale de consultanță în asigurări, reasigurări, managementul de risc și beneficii pentru angajați, pentru companii, autorități sau instituții financiare. Companie înființată în 1991, devine subsidiară a grupului Aon din 2005. Aon Romania deține certificatul de management al calității ISO 9001/2008. Pentru mai multe informații despre Aon, vizitați www.aon.ro

Best Employers Study (BES) se adresează companiilor cu peste 50 de angajați și cel puțin trei ani de activitate pe piața din România. Pe lângă nominalizarea companiilor Best Bemployer, acest studiu furnizează o serie de informații atât despre angajați cât și despre angajatori. BES îi ajută pe managerii de companii să afle cum pot obține rezultatele cele mai bune cu resursele pe care le au in companie și cum pot crește performanța afacerii prin optimizarea nivelului de engagement al angajaților. Pentru mai multe detalii despre studiul Best Employers în Romania vizitați bestemployerseurope.aon.com/ro/

 

Persoana de contact pentru relatia cu presa:
Alexandra Lucescu - alexandra.lucescu@ccommunity.ro
0736.633.763