Blocajul mental al liderului de succes

Cea mai frecventă problemă a managerilor care îşi doresc să fie lideri este pierderea dorinţei. Ei uită care este principalul lor obiectiv, devenind victime ale presiunii statutului actual. Rapid, datorită obișnuinței lor de face mai mult decât este necesar, managerii devin birocrați.

În această rutină profesională, care îi depăşeşte atribuţiunile, managerul se pierde şi uită exact de ce este acolo şi cum poate să ajugă mai departe. Pentru a depăşi această capcană mentală în care se află, el trebuie să îşi asume o provocare cu sine.

De când practic coaching în România, sfatul meu a fost mereu acelaşi: Realizează o structură clară care să te ghideze. Un plan care să fie păstrat atât mental cât şi în viaţa de zi cu zi. Prioritizează timpul şi acţiunile în funcţie de el, iar rezultatul o să fie cel stabilit.

Pentru a ajunge acolo este necesar ca managerii să pună pe hârtie răspunsul la o serie de întrebări la care să reflecteze şi care să le reamintească constant obiectivul spre care tind.

· Care este forma de leadership pe care pot să o dezvolt din punctul în care mă aflu?

· Ce trebuie să schimb în activitatea mea pentru ca lucrurile să se schimbe în jurul meu?

· Care sunt clienţii mei şi de ce tip de lider au ei nevoie?

· Care sunt prioritățile mele de leadership?

· Cum voi putea să gestionez timpul pentru a reuşi să îndeplinesc funcţiile unui lider?

· Cum voi reuşi să gestionez această schimbare?

· Am să continui să fac acelaşi lucru în momentul în care am să îmi ating obiectivul?

O astfel de gândire ajută în majoritatea acţiunilor de leadership. Prioritizând obiectivele reuşeşti să ai, pe lângă schimbare, influenţa pe care ţi-o doreşti vizavi de oamenii cu care lucrezi.

Pentru a discuta mai pe larg despre schimbarea mentalităţilor care obstrucţionează evoluţia liderului, vă aştept pe data de 25 Mai, în cadrul Romanian Executive Summit.