20 februarie 2019

Simplitatea nu este un tel - leaderul este insa oglinda organizatiei

“Simplitatea nu este un tel, dar ajungi fara voie la ea pe masura ce te apropii de sensul real al lucrurilor" - Constantin Brancusi (19 Feb. 1876 - 1957), taran roman, considerat patriarhul sculpturii moderne.


13 februarie 2019

Inovatia pe calea pionierului

Pionierul (sau inovatorul) este un deschizator de drumuri, o persoana care lucreaza intr-un domeniu nou, inca necercetat, care pune bazele unei metode, unei activitati noi.


01 februarie 2019

Esti un bun jucator in echipa?

“Strategia nu este un sport individual, chiar daca esti CEO” spunea simplu Max McKeown. Antrenez conducatori si echipe de peste 10 ani si am vazut atat de mult sport individual, incat acum simt ca mi-a ajuns pentru o viata.


29 ianuarie 2019

Drumul de la sef la lider trece prin coaching, Wallstreet.ro

Coachingul, cel putin la nivelul „de sus” al organizatiilor, este deja un subiect bine cunoscut si din ce in ce mai multi manageri isi doresc sa beneficieze de sesiuni de training ca parte a proceselor lor de dezvoltare personala si profesionala.


29 ianuarie 2019

La inceput a fost cadrul de referinta

Desi nu face parte din cele 11 competente cheie ICF, abilitatea de a distinge cadrul de referinta propriu si al clientului este elementul cheie in succesul sau esecul in coaching.